SSD-news
اس اس دی (SSD) چیست؟

انواع اس اس دی (SSD)

هارد یا درایو اس اس دی (SSD) را می‌توان به عنوان نسل جدید حافظه‌های ذخیره‌سازی معرفی کرد که امروزه نسبت به سایر انواع هارد استفاده و کاربرد بسیار بیشتری دارد. اس اس دی یا SSD مخفف  Solid State Drive است که می‌توان آن را به عنوان نوعی فلش USB اما با اندازه بزرگتر و ساختار حرفه‌ای‌تر در نظر گرفت. با ورود این نوع حافظه به بازار با به همراه داشتن مزایایی نظیر سرعت بسیار بالا افراد زیادی به آن جذب شدند و هارد اچ دی دی خود را با آن جایگزین کردند.

این هاردها یا درایوهای جدید برخلاف مدل‌های قدیمی دارای قطعه متحرک نیستند که خود این مسئله هم موجب ایجاد مزایای بیشتر نسبت به مدل‌های اچ دی دی شده است. از این رو اکثر لپ‌تاپ‌های جدید و به‌روز از درایو اس اس دی هم پشتیبانی می‌کنند تا کاربران به دلخواه خود بتوانند مدل مورد نیاز را انتخاب کنند. البته اس اس دی دارای مدل‌های مختلف، مزایا و تفاوت‌های بسیار مهمی با هارد اچ دی دی می‌باشد که پیش از تصمیم‌گیری به خرید SSD باید با این موارد آشنایی پیدا کرد. در نتیجه ادامه مطلب به بررسی این عوامل اختصاص دارد.

اس اس دی ها دارای انواع و مدل‌های گوناگونی هستند تا هر کاربر بر اساس نوع لپ‌تاپ یا پی‌سی خود مدل مورد نیاز را انتخاب کند. به عبارتی از هر نوع اس اس دی نمی‌توان برای هر لپ‌تاپ و سیستم استفاده کرد و حتماً باید هنگام خرید مدلی را انتخاب کرد که با سیستم مورد نظر سازگاری داشته باشد.

به طور معمول اس اس دی های اینترنال بر مادربرد لپ‌تاپ نصب می‌شوند و از این رو باید با توجه به مشخصات دستگاه نوعی SSD را انتخاب کرد که پشتیبانی می‌کند. البته این مسئله در هنگامی است که کاربر به خرید و انتخاب اس اس دی داخلی نیاز داشته باشد. در غیر این صورت باید نکات متفاوتی را در نظر گیرد. در نتیجه با مطالعه و آشنایی با انواع اس اس دی از لحاظ نوع نصب و از لحاظ درگاه اتصال می‌تواند به نکات مهم در خصوص انتخاب نوع SSD پی ببرد.

انواع اس اس دی از لحاظ نصب

هاردهای اس اس دی از لحاظ نوع نصب یا کاربرد به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: هارد اینترنال و هارد اکسترنال. مدل‌های اینترنال همان مدل‌های داخلی هستند و مدل‌های اکسترنال هم مدل‌های خارجی می‌باشند. از آنجایی که هر یک از این انواع دارای مصارف کاملاً متفاوتی هستند، نمی‌توان هیچ یک را نسبت به دیگری بهتر دانست. در واقع برندهای معتبر و گوناگون از جمله برند سامسونگ که به تولید بهترین SSD پرداخته‌اند، مدل‌های فراوانی از اکسترنال و اینترنال را در تولیدات خود قرار داده‌اند.

به این ترتیب هر کاربر بر اساس نوع لپ‌تاپ و صد البته نیاز خود به یکی از این موارد نیاز خواهد داشت. پس کاربران باید با کاربردهای آن‌ها آشنا شود.

  1. اینترنال: مدل‌های SSD اینترنال برای افرادی که نیازمند افزایش میزان حافظه و سرعت به صورت همزمان در سیستم خود هستند، انتخابی عالی خواهند بود. اغلب گیمرها، گرافیست‌ها و سایر افرادی که به سرعت پردازش بالا و در عین حال حجم بالای حافظه ذخیره‌سازی نیاز دارند، از این نوع اس اس دی استفاده می‌کنند. البته لپ‌تاپ این کاربران باید از درایو مذکور پشتیبانی کند تا امکان نصب آن وجود داشته باشد چراکه این نمونه‌ها معمولاً در داخل دستگاه نصب می‌شوند.
  2. اکسترنال: مدل‌های SSD اکسترنال برای افرادی که به حافظه ذخیره‌سازی بیشتر یا حتی به یک فضای اضافی برای بک‌آپ گیری احتیاج دارند، کاربرد فراوانی دارد. به طور معمول این نوع درایوها در درون یک کیس خاص قرار می‌گیرند که به آن یک کابل مخصوص برای اتصال وصل شده است. این کابل که در اغلب موارد از نوع USB می‌باشد، به لپ‌تاپ وصل شده و مانند یک فلش USB به ذخیره اطلاعات کمک می‌کند. در نتیجه کاربر هم می‌تواند آن را با خود حمل کند.

مزایای هارد اس اس دی (SSD)

حافظه‌های اس اس دی دارای مزایای مختلفی هستند. این هاردها در مقایسه با هاردهای اچ دی دی امکانات و منافع بیشتری در اختیار کاربران قرار می‌دهند. در نتیجه با توجه به تنوع بالا همه افراد می‌توانند از این درایوها بهره‌مند شوند. تعدادی از مهمترین مزایای SSD که موجب محبوبیت بین کاربران شده است، شامل سرعت بالا، مصرف انرژی پایین، آسیب‌پذیری کم، عدم ایجاد سروصدا، عدم ایجاد حرارت زیاد و ظرفیت بالا هستند.

  1. سرعت بالا: اولین و مهمترین مزیتی که موجب جذب کاربران به هاردهای اس اس دی به خصوص در مقایسه با هاردهای اچ دی دی شده است، سرعت بسیار بالای آن‌ها می‌باشد. این مدل‌ها در انواع گوناگونی عرضه شده که هر یک سرعت خاصی دارند. حتی پایین‌ترین سرعت آن‌ها می‌تواند عملکرد لپ‌تاپ یا کامپیوتر را بهبود چشمگیری ببخشد.
  2. مصرف انرژی پایین: در طراحی اکثر مدل‌های اس اس دی ها از قطعات مکانیکی یا دیسک چرخان استفاده نشده است. این مسئله به مصرف انرژی پایین آن‌ها منتهی می‌شود که خود مزایای دیگری را به همراه دارد.
  3. آسیب‌پذیری کم: هاردهای اس اس دی به دلیل عدم داشتن قطعه مکانیکی یا قطعه متحرک دارای آسیب‌پذیری کم و به‌طبع ماندگاری بالا هستند. همچنین بسیاری از آن‌ها از مزایایی نظیر مقاومت در برابر شوک و لرزش برخوردار می‌باشند و اغلب نمونه‌های SSD اکسترنال هم با طراحی مقاوم و بهره‌گیری از کیس‌های مخصوص آسیب‌پذیری به نسبت کمی دارند.
  4. عدم ایجاد سروصدا: همان‌طور که اشاره کردیم، در این هاردها قطعه مکانیکی وجود ندارد و این ساختار موجب ایجاد مزایای گوناگونی از جمله عدم ایجاد سروصدا شده است. برخلاف مدل‌های اچ دی دی که با داشتن دیسک چرخان صدای زیادی ایجاد می‌کردند و موجب دردسر کاربران در هنگام کار با سیستم می‌شدند، مدل‌های اس اس دی از این مشکلات در امان هستند.
  5. عدم ایجاد حرارت زیاد: مشکلاتی نظیر کمبود فضای کافی و پردازش‌های سنگین موجب فشار آمدن به هاردهای معمولی و به‌طبع داغ شدن آن‌ها می‌شود. اما با استفاده از هاردهای SSD به دلیل قدرت زیاد در پردازش و حافظه یا ظرفیت بالا مشکلاتی نظیر ایجاد حرارت که به آسیب دیدن قطعات هم منجر می‌شود، به حداقل رسیده‌اند.
  6. ظرفیت بالا: این حافظه‌های ذخیره‌سازی با ظرفیت‌های گوناگونی عرضه می‌شوند و بسیاری از مدل‌های ظرفیت بالای آن هم از قیمت مناسبی برخوردار هستند. در نتیجه افرادی نظیر تدوین‌گران یا گرافیست‌ها که فایل‌های سنگینی را ذخیره می‌کنند، دیگر نیازی به نگرانی نخواهند داشت.
sssd-40

برندهای اس اس دی (SSD)

اگرچه اس اس دی ها برند های مختلفی دارند ، برای خرید برند معتبر باید به یک فروشگاهی معتبر نظیر فروشگاه اینترنتی   آوینه  مراجعه کرد و مدلی را از میان برندهای اس اس دی انتخاب نمود. در غیر این صورت به دلیل تنوع بسیار بالای موجود در بازار امکان خرید مدلی بی‌کیفیت وجود دارد. در نهایت برند Lexar که جزو بهترین برندهای شناخته شده SSD که در حجم های 128 ، 256 و 512 گیگابایتی در سایت موجود است.

 

اشتراک گذاری